Een koude winterse dag in Almere met zo nu en dan wat regen is natuurlijk geen probleem wanneer je omringt wordt door BBQ’s, een brandende houtkachel en wat warmtelampen. En als je ook nog een verwelkomd wordt met een lekkere kop warme chocolademelk met wat rum vergeet je de temperatuur vanzelf.

Door de Coronamaatregelen was de groep klein. Een aantal deelnemers had al enige ervaring met BBQ’en, de rest vooral met de Bourgondische levensstijl die hieraan verbonden is. Eén ding had iedereen met elkaar gemeen, niemand had ervaring met de kamado BBQ…..Gedurende de workshop is de veelzijdigheid van het outdoor cooking vanuit alle mogelijke kanten belicht.

We zijn o.a. de diepte ingegaan met de herkomst en het op smaak brengen van de diverse stukken vlees, vis en groenten, het (in)direct grillen en stoven, de temperatuurbeheersing en foodpresentation.

Naast de low & Slow gerechten hebben we uiteraard ook wat Hot & Fast gerechten en BBQ bites bereid om de trek alvast wat te stillen. Iedereen heeft genoten en we kijken terug op een hele leuke en leerzame dag. Op naar de volgende workshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *