Meat my Products

“Kwaliteit is belangrijker dan prijs” 

Eerlijke en duurzame producten zijn dé standaard bij Meat Dennis. Dit geldt voor zowel de materialen die gebruikt worden als de ingrediënten waarmee wordt gewerkt. Je ziet, proeft en ervaart de kwaliteit. De leveranciers zijn met zorg uitgekozen en voldoen aan hoge kwaliteitseisen.  

Kamado’s

De Kamado’s waarmee wordt gewerkt komen uitsluitend van The Bastard uit Haarlem. The Bastard maakt sinds 2013 premium kamado’s volgens Dutch design. De allerbeste kwaliteit met een robuuste uitstraling en tegen een eerlijke prijs.

Hun passie voor het hele jaar door outdoor cooking met ongecompliceerde, kwalitatieve en veelzijdige producten sluit dus naadloos aan bij de visie van Meat Dennis. In dit bericht wordt de samenwerking beklonken.

Vlees

Als het gaat om ingrediënten staat respect voor dier en milieu bovenaan de lijst. Meat Dennis is met deze reden ook een samenwerking aangegaan met Nice to Meat. Het bedrijf bestaat al ruim 126 jaar en staat aan de absolute top als het gaat om kwalitatief en duurzaam vlees. 

Zo voldoen zij aan de hoogst haalbare kwaliteitsnormen binnen de levensmiddelenindustrie en voedselveiligheid. Vlees afkomstig van Nice to Meat heeft standaard een lang rijpingsproces en is traceerbaar naar de herkomst. Ook zijn zij importeur van enkele exclusieve rassen en gespecialiseerd in dry-aging.  Lees verder over de samenwerking met Nice to Meat.

Vis

De vis- en schaaldieren worden bij voorkeur bij de afslag afgehaald, maar natuurlijk kan dit afwijken afhankelijk van de locatie van de opdracht. En uiteraard komt niet alles wat we gebruiken uit de Noordzee. Maar alle vis en schaaldieren die worden gebruikt hebben tenminste een MSC (Marine Stewardship Council) of ASC (Aquaculture Stewardship Council) certificering. Deze certificeringen garanderen een duurzame herkomst en stelt maatregelen tegen overbevissing en onnodige bijvangst.

Brood

Goed brood vinden wij belangrijk. Het is namelijk een aanzienlijk onderdeel van de smaakbeleving van veel van onze gerechten. Biologische grondstoffen, ambacht en respect voor de factor tijd zijn belangrijke basisIngrediënten voor een goed broodproduct. En omdat we bij Meat Dennis alleen genoegen nemen met het allerbeste zijn we dus ook bereid om dingen van ver te halen.

Met deze reden halen wij al onze broodproducten van Bio Bakkerij de Trog uit België. Hier bakken vakbekwame meesterbakkers onder leiding van de beroemde Hendrik Durnez overheerlijk ambachtelijk biologisch brood. Zij gebruiken uitsluitend biologische grondstoffen, huisbereide natuurlijkdesem en ouderwets ambacht. Lees hier meer over de samenwerking.

Beer Tastings

Bier en BBQ gaan héél goed samen. Behalve smaakcombinaties die elkaar versterken is bier vaak ook een basis voor marinades en sauzen. En wellicht het allerbelangrijkste….Bier en BBQ zorgen simpelweg gewoon voor good times en good friendships! Voor beide neem je de tijd, geniet je van mooie smaken en vertel je de meest geweldige verhalen! En wij hechten hier veel waarde aan. Zo is de zoektocht naar de ideale bierpartner begonnen. Het doel? Exclusief smaakaanbod, goede verhalen én een leverancier die onze passie voor de BBQ deelt. En dit heeft ons gebracht bij de wandelende slijterij, een online slijterij met een verrassend assortiment aan bijzonder bieren. Doorgewinterde BBQ’er en oprichter Tom van der Weerd (DJ/Q-music) is deze slijterij in 2019 gestart en heeft de afgelopen jaren al heel wat koelkasten gevuld. Naast zijn private label bieren voert hij altijd een exclusief en afwisselend assortiment aan bijzondere bieren. Meer over de samenwerking in dit bericht.