Meat Dennis

“Als ik aan vroeger denk is mijn eerste herinnering de heerlijke geur van de geroosterde saté”

#MeatDennis

Goed eten, op ieder moment van de dag en altijd in goed gezelschap. Dit is de rode draad in mijn leven. Ik ben van Indonesische komaf en deze way of life is er ook met de paplepel ingegoten. Wees welkom, voel je thuis en eet gezellig mee. Zo gaat dat bij ons in de familie. Iedereen kan dus altijd binnen vallen en het maakt ook niet uit wie je meeneemt, er is altijd eten en gezelligheid. En er is ook altijd meer dan genoeg. Van kleins af aan hielp ik altijd al graag mee in de keuken. Thuis, bij opa en oma of bij andere familieleden, ik was altijd in (of in ieder geval in de buurt) van de keuken te vinden.

Al mijn hele leven ben ik geïnspireerd geweest door honderden jaren aan (vooral Indische) kookervaring. En voor je het weet ben je ineens zelf onderdeel van al die jaren ervaring en draag je de kennis ook zelf weer over aan de volgende generatie. Met een beetje culinaire aanleg en opgroeien in zo’n eetcultuur ontwikkel je dus vanzelf het benodigde gevoel en creativiteit om de kookkunst naar een volgend level te brengen.

Door de jaren heen heb ik een breed scala aan culinaire ervaring opgedaan en verder ook heel wat soorten keukens eigen gemaakt. De Indonesische keuken zal daarentegen altijd wel de basis blijven. Niet alleen omdat het daar mee begonnen is, maar ook vanwege de onlosmakende verbintenis met de BBQ. Als ik aan vroeger denk is mijn eerste herinnering de heerlijke geur van de geroosterde saté. Dit moment heeft mij van kleins af aan geïnspireerd en heeft uiteindelijk ook geresulteerd in mijn passie voor de BBQ.

And so it began..

Ik heb zo’n beetje met alle soorten BBQ’s gewerkt, maar ben mij uiteindelijk gaan specialiseren in het gebruik van de Kamado. Deze unieke en duurzame keramische BBQ kan zo’n beetje alles aan wat je met een BBQ voor mogelijk acht. En natuurlijk wil ik graag mijn creaties met de wereld delen, maar wat ik vooral wil is iedereen inspireren rondom het gebruik van deze BBQ. Het is niet meer alleen een stukje vlees grillen als het dan toevallig een keer mooi weer is. Alles is mogelijk op de BBQ en weersinvloeden zijn eigenlijk niet meer belangrijk.

Het gaat ook verder dan alleen maar koken, het is een echte levensstijl waar je de dag omheen wilt plannen. Soms ben je er een paar uurtjes mee bezig, soms begin je de avond ervoor al. En de ene keer kan je alles op gevoel doen en de andere keer is het een exacte wetenschap.

Juist die variatie aan mogelijkheden maakt het een enorme veelzijdige en leuke bezigheid, niets is te gek en bijna alles kan. En als je dan de meest geweldige recepten van de BBQ kan toveren, stop hier dan vooral niet. Ga ook eens kijken hoe je alles nog specialer kunt maken. De combinatie met wijn, bier of een cocktail, de manier waarop je je gerecht opmaakt of de wijze waarop je de tafel dekt. Dit alles speelt mee in de smaakbeleving.

“Kortom, ik hoop dat ik je kan inspireren en verrassen!
Welcome to my world!”
– Dennis