Meat Dennis
“Als ik aan vroeger denk is mijn eerste herinnering de heerlijke geur van de geroosterde saté”
#MeatDennis
Goed eten, op ieder moment van de dag en altijd in goed gezelschap. Dit is de rode draad in mijn leven. Ik ben van Indonesische komaf en deze way of life is er ook met de paplepel ingegoten. Wees welkom, voel je thuis en eet gezellig mee. Zo gaat dat bij ons in de familie. Iedereen kan dus altijd binnen vallen en het maakt ook niet uit wie je meeneemt, er is altijd eten en gezelligheid. En er is ook altijd meer dan genoeg. Van kleins af aan hielp ik altijd al graag mee in de keuken. Thuis, bij opa en oma of bij andere familieleden, ik was altijd in (of in ieder geval in de buurt) van de keuken te vinden.
Al mijn hele leven ben ik geïnspireerd geweest door honderden jaren aan (vooral Indonesische) kookervaring. En voor je het weet ben je ineens zelf onderdeel van al die jaren ervaring en draag je de kennis ook zelf weer over aan de volgende generatie. Met een beetje culinaire aanleg en opgroeien in zo’n eetcultuur ontwikkel je dus vanzelf het benodigde gevoel en creativiteit om de kookkunst naar een volgend level te brengen.
Door de jaren heen heb ik een breed scala aan culinaire ervaring opgedaan en verder ook heel wat soorten keukens eigen gemaakt. De Indonesische keuken zal daarentegen altijd wel de basis blijven. Niet alleen omdat het daar mee begonnen is, maar ook vanwege de onlosmakende verbintenis met de BBQ. Als ik aan vroeger denk is mijn eerste herinnering de heerlijke geur van de geroosterde saté. Dit moment heeft mij van kleins af aan geïnspireerd en heeft uiteindelijk ook geresulteerd in mijn passie voor de BBQ.
“Kortom, ik hoop dat ik je kan inspireren en verrassen!
Welcome to my world!”
– Dennis