Meat the Crew
Pitmaster

Dave

Workshops & (luxury) catering
Gastvrouw & Social media

Iris

Workshops & (luxury) catering


Pitmaster & Roadmaster

Michael

Workshops & catering
Pitmaster

Richard

Workshops & (luxury) catering


Pitmaster & Roadmaster

George

(luxury) cateringPitmaster & Roadmaster

Dennis

Catering


Pitmaster & Roadmaster

Arnold

Catering


Pitmaster & Roadmaster

Peter

Catering


Runner & Roadmaster

Fenna

Catering


Wijnspecialist

Rob

Luxury catering


Wijnspecialist

Marja

Luxury catering


Wijnspecialist

Joël

Luxury catering
“Laten we buiten eten en de seizoenen proeven”
– Iris

Iris

Naast co-owner van Meat Dennis, loving wife en foodcriticus is zij ook de drijvende kracht achter alle social media en design van Meat Dennis. Samen met fotografiepartners @jessiediscovers en @raanancohenfilms zorgt ze keer op keer weer voor de mooiste foto’s en inspirerende verhalen.

Naast deze werkzaamheden springt ze ook regelmatig bij in de organisatie, voorbereiding en natuurlijk ook in de bediening. De bourgondische levensstijl die meekomt met Meat Dennis past haar gelukkig naadloos en staat gegarandeerd voor plezier en gezelligheid wanneer zij van de partij is!

“De vraag is niet óf we gaan BBQ’en maar hóe en wát we gaan BBQ’en”
– Dave

Dave

Deze pitmaster heeft thuis zo’n beetje alle soorten BBQ’s staan die er te krijgen zijn en heeft inmiddels alle bereidingswijzen, cuts of meat en kolen wel een keer geprobeerd. Deze (letterlijke) BBQ Brother denkt niet alleen regelmatig mee met nieuwe concepten en recepten, maar wordt ook vaak ingezet bij de grotere cateringopdrachten en is vaste back-up bij de workshops.

Hij heeft zich inmiddels helemaal toegewijd aan “Cavemanstyle cooking” en naast zijn passie voor deze BBQ stijl is hij enorm bierliefhebber. Deze kennis combineert hij dus ook vaak in zijn bereidingen of met foodpairing.

“Ik hoop altijd dat iedereen er net zo van geniet als dat ik dat doe”
– Michael

Michael

BBQ chef Michael heeft twee grote passies in het leven: BBQ’en en eten. Er bestond dus ook geen enkele twijfel toen hij aangaf graag onderdeel te willen zijn van de Meat Dennis crew! Hij eet zo’n beetje alles en dat komt goed uit wanneer we weer aan de gang gaan met nieuwe, en vooral “out of the box” recepten.

Hij heeft o.a. de kippendijencake geperfectioneerd en kan als geen ander overweg met een stuk zalm. Je zal hem vooral tegenkomen bij de grotere cateringopdrachten of BBQ dining experiences.

“Ik vind het geweldig om mijn kennis over te dragen aan iedereen die mijn passie voor het BBQ-en deelt”
– Richard

Richard

Richard is een BBQ liefhebber in hart en ziel en heeft er dan ook zijn passie van gemaakt. Hij noemt zichzelf een echte Bourgondiër: een liefhebber van lekker eten en een goed glas wijn. Of het nu hot and fast grillen in hoogzomer is of in de winter een heerlijk stoofgerecht uit de Dutch oven, het maakt hem niet uit….hij draait zijn culinaire hand er niet voor om.

De geur van rook, vuur en de kruiden die hun werk doen op een mooi stuk vlees laten zijn hart dan ook sneller kloppen. Hij vindt het daarom geweldig om deel uit te mogen maken van de Meat Dennis crew en zijn passie te mogen presenteren.

“De geur en smaak is niet te vergelijken met
welke andere BBQ dan ook – Heerlijk!”
– Dennis

Dennis

Dennis is door Pitmaster Michael in aanraking gekomen met de kamado……WOW…..mooi om te zien hoe iemand in 1 keer helemaal om is. Niet veel later stond er een kamado in zijn eigen tuin en stond hij ook in de tuin een workshop te volgen bij Meat Dennis.

En met alle potentie die zich ontplooide was het wat ons betreft alleen maar een logische (en welkome) stap dat Dennis nu ook uitmaakt van deze geweldige crew. Nieuwe dingen leren, zelf recepten inbrengen en gewoon lekker knallen!

“Mijn eerste herinneringen aan de BBQ gaan
terug naar mijn jeugd, wat een mooie tijd!”
– Peter

Peter

Op vakantie met de caravan en lekker (bijna) elke dag het vuur aan. Gezellig, lekker en ontspannen. Dat is de basis van Peter. En na jarenlang met zijn beste vriend in elk jaargetijde menig grillfeest te hebben georganiseerd kwam hij ineens in aanraking met de kamado…..

Tsja, en dan gaat er een nieuwe culinaire wereld voor je open. De mogelijkheden van het BBQ’en met een kamado zijn oneindig. Peter is dan ook maar wat blij zijn passie en leertraject te kunnen delen met de crew van Meat Dennis!

“Ik word blij als ik zie hoe de mensen van onze gerechten genieten, hier doen we het voor!”
– George

George

Naast passie voor de BBQ en persoonlijke aandacht is een hechte crew ook één van de pijlers in onze organisatie. Blind vertrouwen en elkaar goed aanvoelen is namelijk superbelangrijk in ons vak. Daarom bestaat de Meat Dennis crew ook alleen maar uit familie en vrienden. En zo is oom George ook neergestreken. Met zijn jarenlange culinaire ervaring is hij een veel gezien gezicht bij onze BBQ cateringopdrachten.

Al enige jaren heeft hij zelf ook een Indonesisch cateringbedrijf en deze kennis en kunde past natuurlijk perfect bij onze IndoBBQ! George is dan ook een ware satémaster en verteld graag over de oorsprong van de rijsttafel en hoe je de perfecte Indonesische smaakcombinaties samenstelt.

“Het leven als Bourgondiër kan ik alleen maar aan iedereen aanraden”
– Arnold

Arnold

Regelmatig is Arnold achter zijn XL kamado te vinden en vanzelfsprekend weet iedereen hem natuurlijk ook te vinden. De mooiste en meest creatieve gerechten haalt hij dagelijks met gemak van de BBQ af…en voor een goede low & slow sessie draait hij zijn hand gelukkig ook niet om. En of het nu om een simpele dinsdagavond gaat of een grote buurt BBQ, Arnold is present (voornamelijk achter de BBQ natuurlijk)

Toen hij vernam dat de Meat Dennis crew op zoek was naar uitbreiding twijfelde hij geen moment. Sindsdien is hij een veel gezien gezicht bij menig BBQ cateringopdracht en deelt hij zijn Bourgondische levensstijl graag met iedereen die het wil horen!

“Ik kan niet wachten tot ik oud genoeg ben om overal ingezet te worden en de mensen mee te nemen in mijn culinaire visie”
– Fenna

Fenna

De nieuwste telg van de Meat Dennis crew en zoals het er nu uitziet ook toekomstig opvolger van het bedrijf en the next in culinary charge! Fenna heeft een bijzonder goede werkethos en wil graag onderdeel zijn van Meat Dennis. Al vanaf 2 turven hoog stond ze naast the pitmaster himself in de keuken te helpen, te proeven en te experimenteren. De culinaire basis is er dus zeg maar met de paplepel ingegoten 😉

Fenna mag helaas nog niet altijd en overal ingezet worden i.v.m. haar leeftijd, maar binnen de voorbereiding en algehele organisatie is zij niet meer weg te denken! See you all soon!

“Heerlijk om de mensen te verrassen met bijzondere wijn-spijs combinaties”
– De wijnkelder Almere

Rob, Marja en Joël

Zonder directe aanleiding hebben de paden van de Wijnkelder Almere en Meat Dennis elkaar gekruist. Persoonlijk contact, passie voor het vak en mensen een bijzondere ervaring willen geven. Dit is wat beide ondernemingen hoog in het vaandel hebben staan. Gezien Meat Dennis veelal in het luxe BBQ segment zit was een samenwerking natuurlijk een logische stap. Wijnspecialisten Rob, Marja en Joël geven een perfecte invulling aan de wijn-spijs behoefte en

verrassen iedere keer weer met bijzondere wijnen, smaakcombinaties en goede uitleg waarom de wijnen juist zo goed bij het gerecht passen! Je zal onze wijnspecialisten vooral tegenkomen bij de BBQ dining evenementen. En wil je gewoon meer over wijn weten of die lekkere fles thuis ook op voorraad hebben staan? Bezoek ze vooral ook bij de Wijnkelder in Almere zelf!