Meat Dennis & KOMPROEVEN presenteren: The BBQ Battles XL

2 teams strijdend tegen elkaar om het beste voor-, hoofd- en nagerecht te serveren, ieder gerecht moet een bereiding hebben van de BBQ en de gasten bepalen uiteindelijk wie zich als winnaar mag kronen. Dit zijn de BBQ Battles XL!

Al jaren presenteert Howard Komproe(ven) de BBQ Battles door het hele land, en met succes! Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een happening waar iedereen graag bij wil zijn. Gezelligheid, lekker eten en een wedstrijdelement, mooier kan het bijna niet. In de voorgaande versies werd o.a. gestreden om de beste burgers, saté, kip en zelfs meatless varianten. Maar vanaf oktober 2023 hebben Meat Dennis – House of BBQ en KOMPROEVEN de handen ineen geslagen en hebben de Battles naar het volgende level getild. De teams strijden niet meer om het beste gerecht, maar om de 3 beste gerechten.

BBQ brothers Dave en Dennis Middel van Meat Dennis namen het zondag 29 oktober op tegen Chefkok Tom en Chefkok Jordy van Meat in the city, een rasechte derby! Het thema betrof Afrika, wat onze chef Tom terugbracht naar zijn roots. Op het menu stond:

Voor: Meat in the City – Potjie van lamsneck met bierbrood uit de Dutch Oven | Meat Dennis – Egyptische Shawarma met een Roosterkoekie

Hoofd: Meat in the City – Dry-aged Ribeye met Miellert | Meat Dennis – Sosaties van lam en kip met Sweet Patato Fries

Dessert: Meat in the City – Malvapudding met custard en vanilleijs | Meat Dennis – Sweet Patatoroll met Pistache, Amarulacreme en Baconcrumble

En de uitslag……..gelijkspel! Het voorgerecht was door Meat in the City gewonnen, het hoofd door Meat Dennis en bij het dessert was het publiek gelijkgestemd. Al met al was het een hele geslaagde dag vol met gezelligheid en lekker eten.

Dit jaar zijn er in totaal 3 battles. Zondag 26 november is inmiddels geweest, maar niet getreurd: donderdag 28 december (4e kerstdag) is er nog een battle. Deze keer speelt vis de hoofdrol en is er ook een champagnearrangement te boeken! Dus heb je afgelopen zondag gemist, reserveer dan via deze link snel je kaarten voor de komende Battle XL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *