In de opstartfase van Meat Dennis zijn we wekenlang bezig geweest met het creëren van gerechten en samenstellen van menu’s. Een erg leuk, leerzaam en vooral lekker traject (we moesten toch e.e.a. uitproberen). Gezien mijn Indische roots stond het concept “Indo BBQ” hoog op het verlanglijstje.

Het enige probleem is dat het concept BBQ betreft en Indisch eten bij lange na niet allemaal op de BBQ bereid kan worden. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom je een dergelijk concept nergens kunt krijgen. Maar met wat creativiteit, culinaire fantasie en doorzettingsvermogen kom je een heel eind. Het resultaat is een prachtig Indisch menu waar veel gerechten in zijn verwerkt waar ik mee ben opgegroeid. Nu nog de vraag of we de juiste balans in smaak, textuur en variatie hebben bedacht?

En waar kunnen we dit het beste testen? Juist ja, bij de oorsprong (Indonesië). En laten we nu net het perfecte excuus hebben om deze zomer* af te reizen naar Bali. Mijn ouders gaan daar namelijk binnen enkele maanden naartoe emigreren en vinden het natuurlijk te gek om ons daar van de zomer te kunnen ontmoeten.

Deze zomer is Meat Dennis dus te vinden bij Warung Nyoman in Bali (Lovina). We gaan daar niet alleen ons menu testen, maar de locals gaan ons ook helpen het menu te perfectioneren en/of uit te breiden. Wie weet wat voor moois hieruit gaat komen, maar één ding weet ik wel…we hebben er zin in! Wordt vervolgd…..

*update: Helaas is de reis deze zomer uitgesteld wegens de COVID maatregelen. Maar geen zorgen, zowel in december dit jaar als de zomer van 2022 zijn de reizen al geboekt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *